Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2006 epizód kalauz
2006 epizód kalauz : The Girl in the Fireplace (2X4)

The Girl in the Fireplace (2X4)

  2007.06.12. 21:44

Az egyik legmeghatóbb történet az új sorozatban, rögtön az Apák napja után.

Ó, gyönyörű történet, egyik kedvencem J

51. század, az Űr: a TARDIS egy elhagyatott űrhajón landol, melynek utasai eltűntek. A Doktor, Rose és az ott sertepertélő Mickey körülnéz, és különös felfedezéseket tesz, amelyek között a legfurcsább talán az antik francia kandalló. Ez persze önmagában nem lenne izgalmas, de a kandalló egy tér-idő zavar közepén található, és mikor a Doktor benéz, egy kislány néz vissza rá. A neve Reinette, és a 18. századi Párizsban él.

A Doktor meghúz egy kart a falon és a kandalló megfordul, ő pedig Párizsban találja magát, a kislánnyal együtt, de több hónap eltelt azóta. Az átjáró azon a végén gyorsabban telik az idő. A kandallópárkány fölötti óra törött, de a szobában valami mégis ketyeg: a Doktor egy szörnyet fedez fel az ágy alatt, egy androidot, amelyben óraszerkezet van beépítve.De mielőtt meg tudná vizsgálni, az őt a hajóra is követő robot hirtelen elteleportál.

A Doktor ismét visszatér a kandallón keresztül, de az idő eltelt és Reinette tíz évvel idősebb, gyönyörű nő lett. Bár a Doktor csak gyermekként látta, de Reinette egész életében a rejtélyes férfire gondolt, és bele is szeretett. Mielőtt távozik, megcsókolja a férfit, és a Doktor rájön, honnan ismeri – ő Madame de Pompadour, XV. Lajos francia király szeretője.

A hajón eközben Rose és Mickey megdöbbentő dologra bukkannak – egy emberi szem található a szenzorban, és a hajó belsejében emberi szív dobog. A Doktor eközben felfedez egy másik átjárót, melyen egy ló jött át. A portál a Versailles-i kastély kertjébe vezet, ahol a Doktor meglesi Reinette-et és barátnőit séta közben. Később az is kiderül, hogy számos átjáró található a hajón, és mind Reinette történetébe vezet. Egy másik ablakon keresztül a Doktor és két társa átjut Reinette világába, hogy megmentsék egy újabb android támadásától, bár azok nem bántják a nőt, mivel „még nincs készen”. Azért követik, mert ők és Reinette egyek. A Doktor belép Reinette gondolataiba, aki meglepi a Doktort, mert ő is belenéz a férfi fejébe. A dologból csak annyi sül ki, hogy a nő szerelmes a Doktorba, egyebet nem talál odabenn.

Rose és Mickey eközben a hajón az androidok fogságába esik, a Doktor pedig némiképp kapatosan tér vissza. Amiről persze kiderül, hogy csel; így akarja megmenteni társait. A csel nem jön be, de a Doktor rájön, hogy ezek javító robotok. Instrukciókat követtek, először a hajót bizonyos részeit, majd a legénység szerveit hasznosították, hogy a hajó működőképes legyen. Most meg vannak győződve róla, hogy Reinette az utolsó darab a hajóhoz.

Később Rose átmegy az átjárón, hogy figyelmeztesse Reinette-et, hogy 37 éves korában jön el az a bizonyos idő, mikor „kész” lesz, így pár évvel később, amikor az androidok megint megjelennek, Reinette a kandallóhoz szalad, és a Doktorért kiált, hiába.

Az átjárókat az androidok lezárták, mikor támadásba lendültek. Legalábbis ezt hiszik, de a Doktor talál egyet, amin átvágtat a lovával (micsoda jelenet, ómájgád:D). Ó is lezárta az átjárókat, az andoridok pedig rádöbbennek, hogy nincs többé küldetésük, hiszen a portálokés a hajó megszűnt létezni. A Doktor pedig a múltban ragadt.

Később azonban Reinette beismeri, hogy az eredeti kandallót, amelyen keresztül beszéltek, a hálószobájába vitette, így a portál még nyitva van. A Doktor így visszatér a jövőbe azzal, hogy mindjárt jön, de elfelejti, hogy az idő máshogy mozog azon az oldalon, és mikor újra visszatér Reinette halott. A király és a Doktor együtt nézik a koporsót, amint Párizs felé viszi a halottaskocsi.

A Doktor visszatér a TARDIS-hoz, és ott olvassa el Reinette levelét, mert tudta, hogy majd visszatér egyszer. Mickey és Rose megkérdezi, hogy vajon miért volt fontos Reinette az androidoknak, de a Doktor nem tud választ adni. A TARDIS tovább utazik, de csak a nézők láthatják a hajó külső felületét, rajta a névvel: SS Madame de Pompadour.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!