Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2006 epizód kalauz
2006 epizód kalauz : Rise of the Cybermen (2X5)

Rise of the Cybermen (2X5)

  2007.06.28. 17:03

Kirááály! :)

A TARDIS egy anomália kellős közepébe fut, ami a hajó energiavesztését eredményezi. A Doktornak feltűnik, hogy az időörvény/szövet (ki minek fordítja :D)  eltűnt és a TARDIS  szabályszerűen halott. Mickey eközben nagy felfedezést tesz: Londonban vannak, de kicsit másképpen…zeppelinek szálldosnak az égen (haláli:D), Rose meg egyenesen sokkot kap, amikor a halott apukája fényképét látja minden hirdetőtáblán.

Click to view full size image

Hát, ezek után elég nyilvánvaló lesz mindenkinek, hogy egy párhuzamos univerzumban landoltak és a TARDIS nem tudta ennek az univerzumnak az időszövetéből kivonni az energiát. Persze, nem a TARDIS-ról lenne szó, ha nem lenne legalább egy élő kis darabja, amit megfelelő táplálás után be lehet lendíteni, és akkor otthagyhatják a helyet, de eltart egy-két napig.

A Cybus Iparművek egy meghatározó szerepet játszó cégeggyüttes ebben a világban, amit egy John Lumic nevű férfi vezet (leginkább a lunatic szó jut eszembe mindig róla), aki kerekesszékhez kötött, de ez nem zavarja abban, hogy a munkatársaival megelehetősen goromba legyen, miközben egy hétpecsétes titokként kezelendő projekten dolgoznak.

Click to view full size image

A projekt egyik résztvevője Pete Tyler (Rose papája), aki egy tárgyalásra hivatalos, ami az új projektről szól, és amelyen Nagy Britannia elnöke is részt vesz (elnök, betojás :DDD). Eközben Jackie, aki itt is Pete felesége és itt is nagyszájú és szőke, megzavarodik egy, a fülén elhelyezett kis kütyübe érkező jel hatására. Ilyen kütyü persze mindenkinek van, olyan mint a mobil nekünk, szóval tanulság: óvatosan a mobilokkal! :D

Click to view full size image

A Doktor figyelmezteti utastársait hogy ne csináljanak semmi feltűnőt ebben a világban. Külön kiemeli, hogy az itt élő emberek nem azok, akiket otthon mondjuk jól ismernek. Mickey persze rögtön meglátogatja a nagyiját, akinek a haláláért magát okolja. A nagyi vak és csúnyán elesett, abba halt bele. Sajnos nem jutnak el a mélyebb beszélgetésig, mert jön egy furgon és elviszik Mickey-t. Jake Simmonds, egy ellenálló csoport vezetője ül benne. A csoport a Cybus Iparművek ellen alakult, magukat prédikátoroknak nevezik. Felkeltette a figyelmüket, hogy Lumic emberei nagyon sok hontalant begyűjtöttek Mr Crane vezetésével. Jake és társa Mrs Moore meg van győződve róla, hogy Mickey a párhuzamos univerzumbeli Ricky, aki mellesleg az ő vezetőjük. Később azonban Ricky és Mickey a főhadiszálláson összefutnak és akkor lesz nagy csodálkozás:D

Click to view full size image

Rose és a Doktor eközben felfedezi, hogy a Cybus különös jeleket bocsájt ki, ez befolyásolta a fültelót viselőket. Elindulnak a Tyler birtokra, ahol partit tartanak. Persze, nem vendégként vesznek részt a mulatságon, hanem mint személyzet (Doktor csokornyakkendőben – lávláv!)

Click to view full size image

 

Rose rádöbben, hogy itt a szülei nem a szülei – a kutyát hívják Rose-nak (durvaaaa! :D).

Click to view full size image

Lumic és Crane eközben titkos tervük következő fázisához ér. Ezalatt a Doktor felfedezi, hogy milyen szörnyű a titkok mögött rejlő igazság. A partin végignézi, ahogy száz meg száz fémember lerombolni készül a házat. Az ellenállás hasztalan, mondhatnók. Ezek a kiberemberek, és újra megtörténik,amitől a Doktor korábban is tartott: át akarják venni az uralmat a világ felett. Az elnök meghal (nem szerepelt sokat), Jackie megpróbál menekülni, a Doktor és egyesült kis csapata (beleértve Rickyéket is), szembeszáll a kiberekkel, akik ugyebár nem szednek túszokat, mert csak a delete gombot ismerik.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!