Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2006 epizód kalauz
2006 epizód kalauz : The Age of Steel (2X6)

The Age of Steel (2X6)

forrás wikipedia, fordítás Bubu  2007.11.29. 15:02

Az kiberek ébredésével a Doktor és kis csapata nagy-nagy bajba kerül...

Amikor a kiberek mindenáron törölni akarják jó Doktorunkat a föld színéről, kedvenc időutazónk nem hagyja magát és a TARDIS egy energia celláját használva energianyalábokat küld feléjük, hogy szétbomlassza őket. Pete vissza akar menni Jackiért, de a Doktor közli vele a szomorú hírt, hogy Jackie már nem él. Pete felfedi, hogy ő a Prédikátorok forrása Lumic-al kapcsolatban és hogy csupán azért csatlakozott Lumic-hoz, hogy a Biztonsági Szolgálathoz jutassa az infókat (Pete apu ebben a világban úgy mutatkozik be, hogy „I am Tyler. Pete Tyler.” és biztosan rázva, nem keverve issza a whisky-t.) A Doktor közli a Prédikátorokkal, hogy a városba kell jutniuk és tájékoztatniuk kell a hatóságot Lumic-al kapcsolatban.

Lumic eközben felhasználja a csinos kis fülpodokat Londonszerte, hogy terjessze a saját igéjét. Akik a jel hatása alá kerülnek, például Jackie is, a Battersea Erőmű felé veszik az irányt. (im-ho-tep, im-ho-tep) A kiberemberek az utcákon vonulnak fel, miközben a várost lezárják. A csipetcsapat úgy dönt, szétválnak, így nagyobb eséllyel jutnak keresztül a városon. Ricky-t azonban elérik és megölik,miközben egy kerítésen próbál átjutni. R.I.P.

Crane-t Lumic elé viszik és ő kéri, hogy javítsák fel. Ez persze csak csel, hogy Lumic kerekesszékéhez közel kerüljön. Mielőtt a kiberek megölik, még sikerül kikapcsolnia az létfenntartó rendszereket. Úgyhogy a kiberek azt javasolják Lumic-nak, hogy javítsa fel magát is. Amikor a tudós ezt visszautasítja, a kiberek elkapják, lekapcsolják az oxigénről és magukkal viszik.

Mickey eközben tájékoztatja a csapatot Ricky haláláról. Jake dühös lesz, Mickey ellen fordul. Eközben meglátják, hogy Lumic zeppelinje kiköt a Battersea tetejénél. Pete stílusosan a bejárati ajtón akar bejutni, hamis fülpodokat használva. Rose mindenáron vele akar menni. A Doktor szerint a jeladás forrását kell tönkretenni, amit nagyjából a Zeppelin fedélzetén sejt és Jake-et kéri meg erre a nemes feladatra, aki nagy duzzogva muszájból magával viszi Mickey-t.

 

A Doktor és Mrs Moore a hűtőalagúton lkeresztül közelítenek, ami tele van aktiválatlan kiberekkel (wtf jelenet, kicsit meg is riadtam, mikor először láttam). Rose és Pete eközben beáll a gyárba masírozó emberek sorába, Mickey és Jake pedig a leszállópályához érnek. Miután kiütnek két őrt, bejutnak a hajóra.

Mrs Moore elmondja a Doktornak, hogy a Cybus Műveknek dolgozott korábban, de miután kezébe került egy akta, amit nem kellett volna látnia, Lumic üldözni kezdte, ezért vált menekültté. Azt is elmondja, hogy a két gyermeke és a férje halottnak hiszik és eredetileg Angela Price-nak hívják. Beszélgetés közben sajnos nem veszik észre azt a felvillanó vörös fényt, ami mozgást jelez. A Doktor és Mrs Moore épp időben menekülnek ki egy csapóajtón keresztül.

Pete és Rose eközben egyre közelebb jut az átalakító kamrákhoz. Egy kiber közelít feléjük. Felfedi, hogy valaha ő volt Jackie és felismeri Pete-et. Rose és Pete fogságba esik, a kiber felügyelet elfogja őket.

A Doktor és Mrs Moore találkozik egy kiberemberrel, amit Moore hatástalanít egy EMP bombával (fogalmam sincs, mi az EMP). A Doktor felnyitja a kiber mellkasát, és némi élő szövettel vegytett rendszert talál benne, meg egy érzelemmentesítő szerkezetet. A kiber feléled, a mentesítője eltörött és visszaemlékezik, ki is volt ő valójában. A Doktor a halálba segíti a szónikus csavarhúzóval. És mivel ez annyira egyértelművé teszi, hogy mik is a kiberek gyöngeségei, rájön, hogy az érzelemgátló szerkezet kiiktatásával lehet a kibereket megállítani. A sokk viszont, amit ez okozna, bizonyos, hogy megöli őket, és mivel a mi Doktorunk mindig is érzékeny volt a morálisan helyes megoldásokra, most is eltöpreng ezen a helyzeten. De ilyen helyzetben nem szabad gondolkodni, ez a tanulság, ugyanis egy kiber máris előbukkan, a mi Mrs Moore-unkat a valóságban is halottá teszi és magával viszi a Doktort tanulmányozás céljából.

A Zeppelinen eközben Mickey felfedezi az adóvevő irányítópaneljét, de az acéllemezzel fedett. Jake javaslata az, hogy ütköztessék a hajót, és ezzel összezúzhatnák a lemezt. Mickey meghekkeli a hajó rendszerét, hogy az autopilótához jussanak, de eközben egy néma riasztót is aktivál.

A Doktor a Kiber Irányítóközpontban összefut Rose-al és Pete-el, és Lumic iránt érdeklődik. Egy kiber elmondja neki, hogy a prof is feljavította magát. A nagyobb hatás érdekében egy mozgófal mögül kilép a néhai Lumic, mostanra speciálisan kiképzett kiber irányító, villogó szemekkel és átlátszó agytartállyal, egy hatalmas acél trónuson ülve (megalomániás írók :D)

Eközben Mickey-ék a néma riasztó hatására társaságot kapnak, mire Mickey, akit sokáig Rose ölebének tartottunk, olyan furfangosan a panel elé trükközi a kibert, hogy az mindenképp feléüssön, és a fürge Mickey elugrik előle, panel kiütve, semmi gond. Ez egyúttal lehetővé teszi, hogy Mickey rövid úton elintézhesse a felé hadonászó kibert, hiszen csak a jeladást kell megszüntetnie. Meg is teszi. A transzban lévő még emberi egyedek tudatra ébrednek és pánikszerűen kifelé futnak.

A Doktor meghallja a kiabálást és tudja, hogy a Mickey-küldöttség sikerrel járt, de Lumic nem adja ilyen könnyen a győzelmet és erőszak alkalmazására készül. Eközben a Doktor észreveszi, hogy az egyik kamerán ég a piros lámpa (felvétel! Eksön!) és tudja, hogy mickey-ék figyelik őket a Zeppelinről. A Doktor ezt gyorsan kihasználja, megállítja Lumic-ot és hosszas vitába fog vele (mint a filmekben, mikor egy lövés előtt túl sokat beszélnek).

Miceky-ék közben fülelnek, hogy milyen tippeket ad nekik a Doktor az érzelemgátlók kikapcsolásához. Mickey  Lumic adatbázisát is átkutatja, és a kódot Rose mobiljára küldi (jó öreg mobil :D) A Doktor rákapcsolja a telcsit a vezérlőpultra és betölti a rendszerbe a jelet (jó öreg Mickey, tisztára beleszerettem:D)

A gyárban a kiberek gátlói kikapcsolnak és bizony lehull szemükről a fátyol, rájönnek, mivé váltak. Ez teljes összeomláshoz vezet. A Doktor, Rose és Pete kiszalad az irányítóteremből, a gyárat meg már a lángok nyaldossák. Lumic-ot viszont nem zavarja az érzelemgátlók kikapcsolása (biztos már eleve nem volt szíve) és kiszabadítja magát a székből.

Mickey felhívja Rose-t és a tetőre irányítja őket, létrát leeresztve a Zeppelinről felhúzza őket. Már mindenki felfelé halad, mikor Lumic még utánuk csimpaszkodik. A Doktor odaadja a szónikust (odaadja, esküszöm, kiengedte a kezéből!) Pete-nek, aki a létra megrövidítésével megszabadul a Lumic okozta plusztehertől. Nyilván, egy égő gyárépületre zuhanni garantált halál, bár…tudom is én.

A Doktor visszatér a TARDIS-ra a feltöltött energiacellákkal és helyreállítja a hajó áramellátását. Rose megpróbál utalni rá, hogy ő Pete lánya, de Pete ezt érzelmileg nem tudja elfogadni. A Doktor eközben gondoskodik Mrs Moore emlékéről, és megkéri Jake-et, hogy az igazi neve alapján találja meg a családját és mesélje el, hogy hős volt. Mickey nagy bejelentése az, hogy a párhuzamos univerzumban marad, mert segítenie kell a többieket, meg a vak nagyiját, és hát ugye Ricky lesz belőle. Rose megígéri, hogy eljönnek látogatóba, de a Doktor közli velük, hogy ez a végső búcsú, mert bizony párhuzamos univerzumok között nem illik járkálni, lezárják az átjárót (háháhá, mondom ezt a további részek ismeretének tudatában).

Rose és Mickey szomorúan búcsúznak egymástól és Rose visszatér a TARDIS-ba. Otthon örömmel fedezi fel anyját, aki él és virul és Mickey-ről csak annyit közölnek, hogy „hazatért”.

A párhuzamos univerzumban eközben Mickey elmondja Jake-nek, hogy Ricky nevében kíván tovább harcolni, de Jake, a földhözragadt kételkedik abban, hogy ehhez egy szimpla teherautó elég lenne. Mickey felvilágosítja, hogy neki már ebben gyakorlata van, hiszen nemrég egy nagy sárga teherkocsival mentette meg a világot.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!