Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2008 epizód kalauz
2008 epizód kalauz : 3. rész: Planet of the Ood

3. rész: Planet of the Ood

  2008.03.30. 19:47

Visszatérnek az Ood-ok. Vagy a Doktor megy az Oodokhoz?

Állítólag ez a párbeszéd el fog hangzani ebben az epizódban. A csillagok nem káromkodások, hanem kitörölt szavak :) Lehet találgatni, hogy micsodák.

According to Digital Spy, these will appear in Planet of the Ood:

"Do you like milk and sugar?"
"The ****** must be broken, so that we can ****."
"Very observant, ginger."
"I think your **** must *** soon. Every **** must ***."
"We don't just ***** the Ood, we make them ******."
"That thing about the bees is odd."

Szóval, a méhecskéknek mégiscsak lesz vmi szerepük :)

Tartalom:

Rögtön az elején kapunk egy kis ízelítőt a kalandokból, amikor egy készséges Ood hirtelen vérszemet kap (valójában vörös lesz a szeme, de így magyarosabb) és megöli gazdáját, aki épp Ood hirdetést néz a tévén.

A Doktor „kivételesen” véletlenszerűen választja ki úticélját  (így legalább nem kell égnie, hogy a TARDIS már megint elvitte valami ismeretlen helyre). Donna kénytelen melegen öltözni, mert egy hófedte tájon landol a hajó, de hamar fel is melegszik, illetve leizzad, mert azonnal találnak egy haldokló Ood-ot. A Doktor már találkozott velük a The Impossible Planet/The Satan Pit részekben (kedvenc részem so far) és akkor nem voltak valami bizalomgerjesztőek…A Doktor azért elmeséli röviden Donnának, hogy akkor biza az ördög keze volt az Ood-ok átalakulásában és hogy most is valószínűleg külső tényező munkálkodik az Ood-rendszerben.

A Doktor és Donna egy űrhajót követnek aztán (amire Donna megjegyzi, hogy a Doktornak van egy doboza, ez pedig ahhoz képest egy Ferrari, amit remélem a TARDIS nem hallott meg:D). A nyomok egy ipari telehez vezetnek, melyet az Ood Művek vezet, akik 3914 óta szolgákként árusítják szegény lényeket (hányás, komolyan mondom; Donna imádnivaló, mint az Ood-ok szószólója). A Doktor megállapítja jelenlegi helyzetüket: 4126 (vagyis épp 212 éves az Ood rabszolgaság).

A Vörös Szem betegség más Ood-okat is megfertőzött, mint ezt megtudjuk, az elmúlt hetekben számos gyilkosság történt. A Ood-ok ráadásul ölés közben azzal indokolják tettüket, hogy „meg kell szakítani a kört”. Hát nem egy Doktornak való feladat ez már hangzás alapján? Ó, dehogynem!

Donna persze kiakad az Ood-okkal szemben tanúsított magatartáson és hogy szolgákként kezelik őket. A Doktor pedig azon akad fenn leginkább, hogy olyan nincs, amit Mr Halpen (isteni Tim McInnerny), a cég vezetője állít, miszerint ők erre születtek, mert a Doktor tudja, hogy egy faj sem születik szolgaságra csak úgy magától. Van némi lelkiismeretfurdalása is, hogy legutóbbi közös kalandjuk során nem vette figyelembe az Ood-okat.

Donna és a Doktor később szemrevételezi a komplexumot, persze, nem kötik senki orrára, mit is keresnek. Viszont találnak egy pár Ood-ot, akik még „betöretlenek”. Megdöbbenve tapasztalják, hogy kezükben a már kultivált Ood-okra jellemző fordító gömb helyén nem más van, mint egy agy. Egy hátsó agy, ami az identitásukat adja, tehát ha azt eltávolítják, valóban szervilisek lesznek. A Doktor magából kikelve ordít Halpen-el, hogy ez lobotómia, és embertelen, kegyetlen, szörnyeteg dolog. Igaza van. Van itt egy megható jelenet, mikor a Doktor hallja az Ood-ok panaszos énekét, és Donnának is hallhatóvá teszi, aki könnyek között kéri, hogy vegye vissza, mert nem bírja elviselni. Catherine Tate csúcs.

 

A Doktor és Donnát persze elkapják Halpen emberei, de közben kitör egy Ood lázadás és evakuálják a komplexumot. A Doktornak esze ágában sincs elmenni, Halpent követi az egyik régóta elzárt raktárházba. Ott megtalálják, ami minden képzeletüket felülmúlja: az Ood nemzetség kollektív tudatát, egy hatalmas agyat, ami összefogja őket. Az agyat azonban körbezárták egy elektromos mezővel, ami így nem tud kapcsolatot teremteni az Oodokkal. Halpen meg akarja semmisíteni az agyat, vagyis így az összes Ood-ot is, (népirtással tetézné a kötsög az eddigieket!!!), de a csipetcsapat megállítja. Bár a legnagyobb érdem Sigmáé, Halpen személyi Ood-jáé és Dr ryder-é, aki a titkos Ood barátok köréhez tartozik, és az évek során lejjebb vitte a telepatikus mező szintjét. Sigma így Halpen hajhullás elleni szerébe tudott mindenféle dolgokat csempészni, amivel aztán átalakították őt Ood-á. Megdöbbentő? Igen, nem is kicsit. Halpen kiköpi a saját hátsó agyát és egyszer csak ott pislog Ood-osan.

A Doktor aztán megszakítja a kört és az ood-ok együtt örvendeznek telepatikus egymásratalálásukban. Tök jó. Donna meg sír, nem is csodálom. Ood Sigma kedvesen megígéri, hogy énekükbe belefoglalják Donnát és a Doktort is, de tesz egy misztikus megjegyzést, hogy a Doktor éneke hamarosan véget ér…na köszi ood-ok, hát ezért mentett meg titeket? Kedves.

Amúgy jó kis rész. Az ember utána egyszerre szeretne csatlakozni az Amnesty International-hoz meg a Greenpeace-hez. J

 

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!