Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Próbababák

Próbababák

Forrás - www.gallifreyone.com  2006.02.28. 22:27

Az első epizód összefoglalása

Teljesen átlagosan zajlik a londoni tini, Rose Tyler napja, aki épp végez a munkahelyén, a Henrik’s nagyáruházban. Amikor egy feladata a pincébe szólítja, felfedezi, hogy Wilson, a villanyszerelő halott, és a pincében tárolt próbababák hirtelen életre kelnek és megtámadják őt. Egy idegen menti meg, aki a Doktorként mutatkozik be. Az ismeretlen férfi kiviszi Rose-t az épületből, majd vissztér oda, és felrobbantja. A Doktor aztán eltűnik, Rose pedig elmenekül az égő épület közeléből, kezében tartva azt a kart, amit a lift szakított le az egyik próbababáról. Mellesleg ezzel Rose munkahelyének is vége, tehát a lány nehéz napok elé néz.

Később otthon, mialatt Rose édesanyja, Jackie azon morfondírozik, hogy miként csináljon pénzt a lánya balszerencséjéből (kártérítésben reménykedik), Rose barátja, Mickey ragaszkodik hozzá, hogy elvigye magával a pubba, de végül csak a rossz emlékű babakart viszi magával, miután Rose megkéri, hogy szabaduljon meg attól a vacaktól. A kar egy kukában landol.

Másnap reggel Rose kaparászást hall a macskabejárónál, és mikor lehajol, a nyíláson át a Doktorral néz farkasszemet. Elmagyarázza a megdöbbent Rose-nak, hogy egy jelet követett, ami Rose-hoz vezette, de az egészet tévedésnek véli addig, míg Rose ágya mögül az előző nap kidobott kar elő nem ugrik, és meg nem támadja a Doktort. A Doktor aztán semlegesíti a jelet, ami a karból jön. Rose aztán kikíséri a Doktort a parkolóba, ahol megtudja, hogy a férfi azért van ott, hogy megakadályozzon egy háborút. Rose elbúcsúzik tőle és hazaindul, de mikor útközben visszafordul, a Doktor már sehol sincs. És eltűnt egy furcsa, kék útszéli rendőrségi bódé is…

Mivel Rose-t nem hagyják nyugodni az elmúlt napok történései, ezért nyomozni kezd a Doktor után az interneten, és felfedezi egy Clive nevű férfi honlapját. Mickeyvel odamennek, és Rose találkozik a fura, összeesküvés elméleteket gyártó férfival, akinek bizonyítéka van rá, hogy a „Doktor” legendája átszövi a történelmet, és olyan időkben és terekben bukkan fel, amit ő nem is gondolna. Rose megdöbbenve látja a Doktort olyan képeken, mint például Kennedy meggyilkolása vagy a Titanic tragédiája. Úgy tűnik, a Doktor minden fontosabb történelmi eseménynél jelen van. Ezalatt Mickey odakinn megküzd egy műanyag kukával, de veszít, és az elnyeli őt. Helyére egy igen különös kinézetű, de Mickey-re megszólalásig hasonlító idegen kerül.

Később, egy étteremben a Mickey-másolat kikérdezi Rose-t a Doktor terveiről, aki eléggé furcsállja Mickey viselkedését, de türelemmel válaszolgat. Végül a Doktor rájuk talál, és ő meg az ál-Mickey összeverekednek, aminek a végén a Doktor letépi az ál-Mickey fejét.

A Doktor aztán megmutatja Rose-nak a kék rendőrségi bódét belülről is. A lány először ledöbben, pánikba esik és kimenekül, de összeszedi magát és újra belép. Rájön, hogy ez nem más, mint a Doktor űrhajója, a TARDIS, ami belül sokkal nagyobb, mint azt kívülről hinnénk :D Ebből arra is rájön, hogy a Doktor idegen űrlény.

A Doktor elmagyarázza a lánynak, hogy Mickey másolatát a Nestene-tudat irányítja, mely egy különösen erős idegen entitás, melyet nem érdekel más, mint a Földön fellehető tápanyagkészlet, ugyanis a Nestene elveszítette protein-bolygóit egy háborúban. Ahhoz, hogy megszállja a Földet, szüksége van erős műanyag-hadseregére, melyet egy hatalmas jeladó irányít. A Doktor tüzetesen leírja az adó külsejét, mire Rose rájön, hogy ez csakis a hatalmas London Eye lehet. A Doktor elmondja a lánynak, hogy a nála található anti-műanyaggal könnyen megölheti a tudatot, de előbb, jó diplomata módjára, tárgyalni akar.

A London Eye alatt a Doktor tárgyalásokba kezd a Nestene-el, ami egy üst fortyogó műanyag, aki azonban elég okos és ellenséges ahhoz, hogy felismerje a doktort, ráadásul még az anti-műanyagot is megtalálják nála. A Tudat leadja a jelet az óriáskeréken keresztül, melynek hatására London próbababái életre kelnek és lerohanják a járókelőket, és megölik Clive-ot is. Eközben Rose örömmel látja, hogy Mickeyt nem ölték meg. Mickey nagyon be van ijedve, és  könyörög Rose-nak, hogy hagyják a Doktort és húzzanak el gyorsan. De Rose nem akarja otthagyni a Doktort és bemutatja remek gimnasztikai tudását: egy vasláncba kapaszkodva Tarzanként átlendül a korláton, és lelöki a Doktor támadóit az anti-műanyaggal együtt, ami elpusztítja a Nestene-tudatot. Így a jel is kikapcsol, és a város lakói megmenekülnek.

Valamivel később Rose és a még mindig remegő Mickey elbúcsúzik a távozó Doktortól. A Doktor még megkéri Rose-t, tartson vele társként kalandjaira, de a lány, bár habozik, mégis visszautasítja az ajánlatot, azzal indokolva a dolgot, hogy ki vigyázna máskülönben Mickey-re és az anyukájára. De mikor a Doktor még egyszer visszatér, megemlítva, hogy a TARDIS nemcsak térben, de időben is utazik, Rose nem tud nemet mondani. Elbúcsúzik a megdöbbent Mickeytől, és elindul élete legizgalmasabb kalandjai felé.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!