Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Testrablók

Testrablók

Forrás: www.gallifreyone.com  2006.03.01. 22:11

A harmadik epizód részletes tartalma

Cardiff, 1869. december 24. A Sneed és Társai Temetkezési Vállalatnál Redpath úr nagyanyja, Mrs Pearce holttestét nézi meg, amikor az öreg hölgy hirtelen feléled, furcsa kékes színezetű, kísérteties fény legni körül, megöli a férfit és eltűnik a kinti sötétségben.

Miután a Doktor megmutatta Rose-nak a távoli jövőt, most a múltba viszi a lányt, tervei szerint 1860-ba, Nápolyba. Ehelyett azonban a TARDIS 1869 karácsonyán, Cardiffben landol. A Doktor utasításokat ad a lánynak, hogyan öltözzön a kornak megfelelően. Eközben egy helyi színházban, Charles Dickens a neves szerző egy felolvasóestre készül, és közben azon filozofál, hogy milyen dolgok estek meg vele itt, távol a családjától. Eközben a kísérteties Mrs Pearce elvegyül a nézők között, míg odakinn Gabriel Sneed, a temetkezési vállakozó és szolgálólánya, Gwyneth megpróbálja őt megkeresni, a lány hatodik érzéke segítségével. Dickens estjének közepén Mrs Pearce újra életre kel és hatalmas pánikot kelt a nézőtéren. Szabadon ereszt néhány szellemet. A színházból kihallatszó lárma felkelti Rose és a Doktor érdeklődését, de mire odaérnek, a szellemek eltűnnek a gázégőkkel felszerelt csillárok között. Rose Sneed és a szolgáló után szalad, mert látja, hogy megpróbálják az öregasszony holttestét kicsempészni. De még mielőtt Rose figyelmeztethetné a doktort, Sneed elkábítja őt és az élettelen test mellé helyezik a kocsira.

A Doktor Rose után indul Dickens kocsiján, aki először tiltakozik, de mikor rájön, hogy a doktor ismeri műveit, maga is kedvet kap a kalandhoz, és megsürgeti kocsisát. Megérkeznek a Sneed és Tsaihoz, ahol Gwyneth megpróbálja visszatartani őket. Eközben Rose magához tér és szembetalálja magát Mrs Pearce és Mr Redpath feléledt testeivel. Felsikolt és ezt hallja meg a Doktor és Dickens, akik azonnal berontanak és megmentik őt. A szellemek újra eltávoznak a gázcsöveken keresztül és a Doktor rájön, hogy idegen intelligenciával van dolguk. Sneed és Gwyneth bocsánatot kér Rose-tól, de arra hivatkoznak, hogy ez nem az első eset volt a temetkezés történetében. A szellemek a házban rejtőznek és valamilyen furcsa kapcsolat van köztük és Gwyneth között. Dickens egy szót sem hisz az egészből, és a trükkök forrását keresi. Gwyneth később beszél Rose-al, és telepatikus képességeivel olvas Rose fejébe: fémdobozokat lát, repülő fémmadarakat és sötétséget, amire nem talál magyarázatot.

A Doktor úgy dönt, hogy Gwyneth segítségével szeánszot tart, hiszen a lány a kapocs a lényekkel. Vezetőjük meg is jelenik, és elmondja, hogy ők a Gelthek, egy olyan faj, melyet megtizedelt az Időháború és csak a párhuzamos világokban képesek létezni, amely ehhez a házhoz kapcsolódik egy repedésen keresztül. A Gelthek a földi halottak testeit kérik, hogy végre újra létezhessenek. A testek bomlása enegiát ad a Geltheknek, így fizikailag is testet ölthetnek. Rose tiltakozik, mert a testek ilyenfajta használatát tiszteletlennek és erkölcstelennek tartja. A Doktor viszont egyetért az idegenekkel, és Rose-t szűklátókörűséggel vádolja. Eközben Dickens rádöbben, hogy mindez bizony valóság.

Gwyneth beleegyezik, hogy megnyitja a kaput az idegeneknek, az ő „angyalainak”. Sajnos azonban mikor a kapu kinyílik, az idegenek szándékai nyilvánvalóvá válnak: ki akarják pusztítani az emberiséget, hogy elfoglalhassák a bolygót. Sneed-et megölik, és a Doktor és Rose kerülne sorra, de sikeresen bemenekülnek egy ráccsal lezárt pincerészbe. Dickens elfut, de amikor az utcán meglátja a gázlámpák által odavonzott szellemeket, rájön, hogy miként lehet megszabadulni a Gelthektől. Befut a házba, és az összes gázcsapot kinyitja, ezzel kiszívja a levegőbe a szellemeket. Gwyneth rájön, hogy csak ő zárhatja le a kput, és mikor a többiek már kimenekülnek, gyúfát gyújt és felrobbantja a házat.

A többiek megmenekülnek, és Rose szomorúan állapítja meg, hogy egy szolgálólány megmentette a világot…és senki sem fog tudni róla.

Dickens elkíséri a Doktort és Rose-t a TARDIS-hoz. Nagyon vidám hangulatban meséli el, hogy úgy döntött, visszatér Londonba a családjához, és élményeit egy következő könyvben le akarja írni. Az író elbúcsúzik új barátaitól, a Doktor pedig szomorúan elmondja Rose-nak, hogy Dickens ezután csak egy évet él még, és soha nem fogja befejezni a regényét. De most Dickens boldog ember, és karácsony éjszakáján mindenkinek áldást kívánva sétál egy örömtelibb jövő felé.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!