Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Londoni UFÓ-k és III. világháború

Londoni UFÓ-k és III. világháború

Bubu, forrás: www.gallifreyone.com  2006.03.08. 15:25

A negyedik és ötödik epizód tartalma

A TARDIS hazaviszi Rose-t a saját idejébe, de a két utazó nagyon meglepődik, mikor kiderül, hogy nem 12 órát, hanem 12 hónapot voltak távol. Rose-t már kerestették is. Jackie a Doktort okolja Rose kalandvágyáért, de Rose nem akarja elmondani az édesanyjának, mi is történt vele. Később, mikor Rose és a Doktor azon viccelődik, hogy Rose az egyedüli, aki tud a földönkívüliek létezéséről, egy idegen űrhajó repül el a fejük felett, belerohan a Big Ben-be és a Temzében landol. Ez tehát az emberiség első találkozása a földönkívüliekkel. De tényleg az-e? A Doktor és Rose nem tud közel kerülni a helyszínhez, ezért Rose tanácsát követve a tévén nézik a tudósításokat, ahol minden percben friss hírekkel jelentkeznek. Egy riporter jelenti, hogy egy holttestet hoztak ki az űrhajóból és a helyi Albion Kórházba szállították.

A kórházonban Asquith tábornok megnézi az idegen testet Dr Sato segítségével. A Downing Street 10-ben Joseph Green, egy alacsony pozíciójú képviselő lesz a hiányzó miniszterelnök helyettese. Egy másik képviselő, Harriet Jones épp arra vár, hogy találkozhasson a miniszterelnökkel, de a titkár, Indra Ganesh elküldi, mert most sokkal fontosabb dolgok is történnek. Indra elkíséri Green-t egy találkozóra, ahol a képviselő találkozik Margaret Blaine-el, aki az MI5-tól jött és Oliver Charles-al, a kereskedelmi kapcsolatok felelősével. Amikor együtt maradnak, kiderül, hogy a három ember nagyon is jól ismeri egymást, és együtt ünneplik a veszélyhelyzetre kidolgozott protokoll megszerzését.

Amíg Rose a az édesanyjával foglalkozik, a Doktor elindul egy kicsit kalandozni, de megígéri Rose-nak, hogy nem lép le örökre, és ad neki egy kulcsot a TARDIS-hoz. A Doktor ezután a TARDIS-hoz indul, ezt Mickey észreveszi, és utánafut, de az űrhajó addigra elmegy. Mickey ezután Rose-hoz rohan, ahol elmondja a lánynak, hogy az elmúlt évben többször kikérdezték a rendőrségen, és a szomszédok, Jackie-vel az élükön,   zaklatták, mert azt hitték, megölte Rose-t.

Az Albion Kórházban Dr Sato-t megtámadja egy idegen, aki egyébként ezidáig a hűtőkamrában pihent. A TARDIS is ebben a pillanatban érkezik meg a kórházba, és a Doktor Sato-t a földön találja. Akad némi megmagyaráznivalója az ott várakozó katonáknak, de aztán feltalálja magát, kiad néhány parancsot, amit a katonák némi hezitálás után teljesítenek. Közben ráakadnak a támadóra, ami egy hatalmas… malac! A szegény pára rémületében azt sem tudja, merre meneküljön, de az egyik katona félelmében lelövi. A Doktor és Sato rájön, hogy a malacot genetikailag átalakították, és elhelyezték az űrhajóban.  Tulajdonképp egy teljesen hétköznapi disznóról van szó. Ez talán valami vaskos kis tréfa?

Harriet Jones belép a Downing Street 10 üléstermébe és meglátja a vészhelyzeti protokoll tervezetet. A teremből egy szoba nyílik, ahová kénytelen elrejtőzni, mert Green, Blaine és Charles újra megjelennek, és elég szégyentelen módon szellentgetnek, némi összetűzésbe keveredve emiatt Asquith tábornokkal. Valójában a gázcsere-probléma abból fakad, hogy a három személy nem az, akinek mondja magát… homlokukon megnyitnak egy rést, és szimplán levedlik a bőrüket. Asquith tábornok ezt nem éli túl, de nem a rémületbe hal bele… Harriet a rettegéstől némán nézi, ahogy Oliver megszabadul addigi „ruhájától” és belebújik Asquith bőrébe.

A TARDIS közben visszatér Rose-ék házához, és Rose csatlakozik a Doktorhoz, de sajnos Jackie is ott terem, és kétségbeesetten látja, hogy a Doktor is egy idegen. Később, Rose épségéért aggódva felhívja az egyik segélyhívó számot, hogy bejelentse a Doktor érkezését.  A „Doktor” és „TARDIS” szavaknál a számítógép azonnal riaszt, és Indra Ganesh egy 9-es kódot kap, ami a Doktor földi jelenlétét jelzi. Közben a Doktor rájön, hogy az idegen űrhajó nem egyenes pályán jött a földre, hanem a Földről lőtték fel, és aztán az űrből tért vissza. Azt is észreveszi, hogy a UNIT (ejtsd: junit; az ENSZ hírszerzése) is belépett a tanácsadói körbe. A TARDIS-ból kilépve egy rohamosztag fogadja őket, és a Doktort és Rose-t azon nyomban el is szállítják.

A Downing Street 10-ben a Doktor és Rose találkozik Harriet-el és Indrával. Ez utóbbi a Doktor kíséri a UNIT-képviselők ülésére, Harriet elmeséli Rose-nak, minek volt szemtanúja. Közben Jackie lakásában egy rendőrtiszt ki akarja kérdezni Jackie-t, és feltűnően sokat szellent. Rose eközben felfedezi a miniszterelnök holttestét egy szekrényben és hamarosan Margaret Blaine tör rájuk. A Blaine-idegen felfedi magát és megfojtja Indrát, mialatt a rendőr is megtámadja Jackie-t otthon. Eközben Green, aki a zárt ülést vezeti, aktiválja a kitűzőkben elrejtett elektromos jelzőt, ami csúnyán kiüti a képviselőket, a Doktort kivéve. Asquith és Green felfedi magát – ők a Slitheen és a Föld elfoglalása a céljuk.

A Doktor megpróbál megszabadulni az elektromos mező fogságából: az azonosítóját a Slitheen ellen fordítja, amivel az idegenek összehúzódásának folyamatát késlelteti, és ez megmenti Jackie-t is, aki Mickey-vel együtt menekül. Rose és Harriet elmenekül a kabinetirodából. A Doktor közben megtalálja a katonákat és elviszi őket a zárt ülésre, de az idegenek addigra felöltötték az álcát, és a Doktort vádolják.

Eközben számos Slitheen kergeti Rose-ékat keresztül a miniszterelnöki rezidencián, és a Doktor is csak épphogy megmenekül üldözői elől, egy kósza lift segítségével. Rose, Harriet és a Doktor aztán egyesíti erejét, és a kabinet-irodába zárkóznak be, amit egy acél-páncél véd, ami még a bombázásnak is ellenáll. Bezárkóznak ide, miután felfedezik, hogy a  Slitheen nem egy faj, hanem egy család, aki fel akarja robbantani a Földet és a radioaktív darabokat kereskedőknek adná el, üzemanyagért cserébe.

A kormány további tagjai is megérkeznek, persze, ezek is a kalandor-família tagjai, de egy még maradt – az még mindig Jackie-t és Mickey-t üldözi. Rose mobilján sikerül kapcsolatot teremteni velük szorult helyzetükben, és egy kis brainstorming után Harriet és Rose segít a Doktornak kitalálni, milyen fajt is képviselnek ezek a kalcium alapú lények. Ezzel a tudással már többre mennek; a Mickey konyhájában talált ecettel nyakon öntik a rendőrt, aki azon nyomban zöld zseléként kenődik szét a falakon.

Green sajtótájékoztatót hív össze, ahol kéri az ENSZ-t, hogy adja ki az indítókódokat a briteknek, hogy az idegen fenyegetést legyőzzék. Míg az ENSZ tárgyal, Green, Asquith és Blaine összehívják testvéreiket, hogy együtt meneküljenek majd saját hajójukon, mert a fegyvereket a Föld ellen akarják majd fordítani. A Doktor rájön, hogy van egy megoldás, de ezzel Rose életét kockáztatná, amit Jackie erősen ellenez, amíg Harriet úgy nem dönt, hogy mint egyedüli választott képviselő, megparancsolja a Doktornak, hogy mentse meg a Földet bármi áron. A Doktor telefonon utasítja Mickeyt, hogy törjön be a UNIT gépére ( a Doktornak mindenhová vannak titkos kódjai), és lőjön ki egy kisebb hatású rakétát a miniszterelnöki rezidenciára. A katonák elnenkülnek, míg a Slitheen-ek boldogan várják az ENSZ hívását. Pár pillanat múlva azonban csak por marad belőlük, míg a Doktor és társai túlélik a robbanást az acélszobában. Harriet odamegy a sajtóhoz, és nyilatkozik nekik, a Doktor pedig rádöbben, hogy Harriet neve onnan ismerős, hogy hamarosan miniszterelnök lesz, háromszor választják meg és Nagy-Britannia egy újabb aranykorát éli majd vezetése alatt.

Jackie elfogadja, hogy Rose megint elmegy, ezért meghívja a Doktort vacsorázni, de az visszautasítja… nem akarja a kötelékeit erősíteni, ő egy magányos farkas :D. Visszatér a TARDIS-hoz, és egy adatlemezt ad Mickey-nek, amivel eltüntetheti a nyomai a netről és más forrásokról is. Felajánlja a fiúnak, hogy velük tarthat, ha akar, mert nem is olyan idióta, mint korábban gondolta. Mickey azonban visszautasítja, mivel Jackie-re kell vigyáznia Rose távollétében, és bevallja, hogy fél is a veszélyes helyzetektől. Rose eközben megjelenik csomagjával, és elbúcsúznak a másik kettőtől – vár rájuk egy újabb kihívás.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!