Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Az ősellenség - Dalek

Az ősellenség - Dalek

Bubu  2006.03.15. 22:31

A Doki összefut legutáltabb ellenfelével, a fura konzervdobozzal. A hatodik epizód tartalma.

A TARDIS egy sötét raktárhelységben materializálódik 2012-ben, több emelettel a föld alatt, valahol Utah államban, Salt Lake City mellett. A raktár egyfajta múzeumnak tűnik, amiben idegen lények ereklyéit tartogatják…többek között egy Slitheen kart (előző részben voltak, a fingósok) és egy Kiberember fejét (az régi részekben volt, itthon szerintem senki sem hallott róla, max a Cybergyerek lehet ismerős, de hát az más:D) A Doktor nem bír magával, megérinti az egyik tárolószekrényt, mire a riasztó azonnal jelez, és őt meg Rose-t egyenruhás különítmény veszi körbe.

A telephely a Geocomtex birtokában van. Ez egy technológiai cég, melyet a nagyhatalmú Henry Van Statten irányít (kicsit olyan poroszos a stílusa, pedig teljesen amcsi:D), aki egy Bad Wolf nevű helikopteren érkezik a komplexumba, és találkozik az ottani igazgatóval, Diana Goddardal és egy agyban nagy kisfickóval, Adammel, aki ért az idegen technológiákhoz. A Doktor és Rose találkozik Van Statten-el, akit nem nyűgöz le túlságosan a Doktor véget nem érő tudásfolyama az idegen technológiákról. De azért hasznosnak ítéli, mert beteszi az egyetlen élő idegenhez, akit ő csak „metaltron”-nak nevez, hogy tárgyaljon vele. A Doktort igen kellemetlen meglepetés éri, mikor szembetalálja magát ősellenségével, a Dalekkal, akinek nem kellene léteznie, mert elvileg mind elpusztultak az Időháborúban, ahol a Doktor népe is odaveszett.

A Doktor kénytelen-kelletlen elmeséli a Daleknak a háború történelmi kimenetelét, és elég szomorú az a rész, mikor kiderül, hogy mindketten az utolsók saját népükből. Zsepi kötelező! A Doktor ezen jól felbőszül és a Dalekra támad, de Van Statten megállítja, és kiköti (természetesen meztelen felsőtesttel, köszi rendező bá! :D), hogy kifaggathassa, és még meg is röntgenezi, amiből persze kiderül, hogy két szívvel él, tehát ő is idegen! Rose eközben romantikus eszmecserét folytat a hódító Adammel (aki szintén brit), aki a bázison kutatóként dolgozik és nem vágyik semmi másra, csak hogy a csilagok között utazhasson. Ezen Rose jót mulat magában, de azért okos ez a lány: meggyőzi Adamet, hogy engedje már be a Dalekhez. Mindig bekavar ez a nő! Idegesítően szimpi, nem tehetek róla:DD Szóval Rose találkozik a Dalekkal, meg is sajnálja, mert a konzervdoboz eljátssza a nagy halákt neki. Nő a szentem, tehát meg akarja simizni, de amint hozzáér, a Dalek leveszi a DNS-ét, és ezzel regenerálja magát, és lelép. Ráadásul amilyen kis bénának néz ki…hát elég agresszív jószág. Megöli Bywater parancsnokot és egész ööö legénységét vagy mit, és megállíthatalanul tart a központi rész felé (Doki, V.Satten meg Diana felé).

Adam és Rose a lépcsőfordulóban várják meg, hogy a konzervdoboz mit kezd majd a lépcsővel. Persze, ők még nem tudják, amit a Doki igen: hogy ez a kis felmosóvödör meg a faja kinyírt egy rakás másik népet, köztük a Dokiét is, szóval valószínűleg oly egyszerű emberi találmány, mint a lépcső, meg se kottyan neki. Hát, nem is. Felfelé repül (sugárhajtásos), közben kivégzi De Maggio-t (katonacsajszi). A felszínen Van Statten, Diana meg a Doktor megpróbálják kihozni Adam-et és Rose-t. Az utóbbiak összefutnak egy biztonsági különtménnyel, akik elég statikusan várják, hogy mikor jön a mi kis fémes  mosolyú barátunk, no osztán! A kis cseles működésbe hozza a tűzjelzőt, ami bekapcsolja a biztonsági spricckolókat, amitől minden vizes lesz, a konzervboy meg simán átküldi az egész különítményt a másvilágra a 120 volt szárnyán. Adam meg Rose tovább menekülnek (egyáltalán minek kölött nekik megvárni a végkifejletet, banyek???) és bár Rose elég gyorsan fut,nem elég gyrosan ahhoz, hogy a már lezáródó biztonsági ajtó alatt átjusson. Bezzeg Adam a bátor!!!! Az átjut. A Doktor kikészül, mert azt hiszi, Rose halott, de a Dalek „csak” túszul ejti.

A Dalek megpróbálja páncélnak használni Rose-t, aki jól teljesít, elég bátor (bezzeg Adam…). A Doktor indiántáncot jár örömében, mikor kiderül, hogy bájos utitársa él, és majdnem lenyeli keresztben Van Stattent, aki simán ott akarja hagyni a csajszit. Na, kénytelenek átengedni a Dalekot a felszín felé, Rose-al együtt. Ott aztán fura dolog történik; a Dalek a napfény felé fordul és abban fürdőzik, mivel Rose DNS-e nemcsak életre keltette, de érzéseket adott neki, ami soha nem volt a Dalekok sajátja. A Doktor közben befut, egy hatalmas vállról indítható rakétafélével, és mint a vadember, le akarja rohanni a Dalekot. Rose persze kikönyörgi a bűnbocsánatot neki, és mikor a Dalek felfedi magát, egy nagyra nőtt amőbához hasonlító testet a konzerv belsejében, amitől a Doktor is megjuhászodik kicsit. De a Dalek nem boldog, hiszen már nincs értelme az életének, ezért megkéri Rose-t, parancsolja meg neki, hogy haljon meg. Rose-nak ez nehezére esik, de aztán végül megteszi, és a Dalek megöli magát. Zsepihalom második adagja itt használódik el.

Van Statten közben próbálna elsompolyogni, de Diana Goddard lestoppolja, és közli vele, hogy agymosást hajtanak rajta végre, és kirakják az út szélére, mert egy önző tulok. Persze, a csaj veszi át az irányítást. A Doktor és Rose közben a TARDIS felé veszi az irányt, Adam-el együtt, akit Rose mindenáron el akar magukkal cipelni. A Doki nem örül a konkurenciának (meg is értem, egy ilyen nyúlbélát, mint az a gyerek), de Rose olyan szépen kéri…szóval Adam marad.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!