Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : A Nagy Játszma

A Nagy Játszma

Bubu  2006.03.17. 21:27

A hetedik epizód tartalma

A TARDIS a távoli jövőben landol, méghozzá az Ötös Űrállomáson, ami tulajdonképp egy hatalmas hírközlő állomás, ami a Föld körül kering. 200.000-et írunk. A Doktor azt tervezi, hogy megmutatja Rose-nak és Adamnak a Negyedik Földi Birodalmat, ami a bolygó virágkora lesz. A Doktor azonban azt is észreveszi, hogy valami nem stimmel ennek a korszaknak a technológiai hátterével, amit ő nagyon is jól ismer, és rögötn le is állít két csinos újságírónőt, Sukit és Cathicát, akiket kifaggat a dologról. Megint a hipnotikus papírját használja igazolványként, ezért valami főmuftinak nézik, aki az alkalmazottakat teszteli, és így tudja meg tőlük, hogy az állomás az egész emberi faj hírellátásáért felel. A két lány elviszi a Doktort és kísérőit egy hálózati terembe, ahol elég zen a berendezés: jórészt csak a hat újságíró, akik egy körben ülnek és egy hetedik, aki a fejébe beépített szoftverrel összefogja a felé közvetített adathalmazt és közvetíti az emberiség felé. A művelet során azonban hiba lép fel, mikor Suki üzenetet kap, hogy előléptetést kapott és ezentúl az 500. emeleten fog dolgozni. Ez hatalmas előrelépésnek számít, de a Doktor fenntartással fogadja a híreket.

Suki felmegy az 500. emeletre, ahol azonban nem az arany falakkal körbevett csodapalotát találja, hanem egy félig fagyott termet, ahol a Szerkesztő és néhány fagyott tetem várja. A hullák olcsó munkaerőnek számítanak, mert a beléjük helyezett implantátumon keresztül tudják irányítani őket. A Szerkesztő közli Sukival, hogy azért került fel hozzá, mert kiderült, igazából nem újságíró, hanem szabadságharcos, aki fel akarja tárni az állomás titkát. Suki azonban nem képes teljesíteni a feladatát, mert mire előrántja a fegyverét, a Szerkesztő főnöke (akit a nézők a nagyobb hatás kedvéért nem láthatnak) Suki felé indul, aki szimplán csak megijed tőle és sikít egy utolsót…

Adam (akinek a szeme sem áll jól – a szerk.) kulturális sokkra hivatkozva lelép egy kicsit pihenni, és Rose, ez a naív 19 éves tyúk, még a TARDIS kulcsát is odaadja neki (liba! – a szerk.). Adam, a kis zseni persze azonnal ráveti magát a számítógépekre, de kiderül, hogy nem tudja őket megfelelően használni, mert nincs meg a megfelelő implantátuma. Megpróbált ugyan némi kis hasznos infót kisajtolni a gépkeből, hogy azt aztán áttölthesse a szülei üzenetrögzítőjére (éljen a brit sci-fi! :D), persze, azt is Rose telefonjával, de félúton elakad. Adam-et aztán behívják az orvosi központba, ahol kiderül, az implantátum-hiány egészségügyi probléma. Egy segítőkész nővérke felvilágosítja Adamet, hogy hitelkerete (amit a Doki eszközölt neki) korlátlan, úgyhogy rögtön a legjobb implantátumot kéri – azt, ami Cathica fejében is van. Eközben a Doktor és Rose eléri az 500. emeletet, ahova Cathica követi őket. A Szerkesztő persze elkapja a két időutazót, és Rose megdöbbenve látja, hogy Sukiból is zombi lett. Megtudják az igazságot is: az Ötös Űrállomás az otthona a Hatalmas Jagrafessnek (hosszú neve van, nem fogom most ide kiírni), aki egy fura kinézetű, nagydarab idegen, és a Szerkesztő szobája felett terpeszkedik. Ő az, aki ellen Suki is harcolt, aki manipulálja a híreket és tudatlanságban tartja az egész emberiséget. A Szerkesztő tudni akarja, ki is valójában Rose és a Doktor, mert sehol sem találja nyomukat a rendszerben. De hirtelen A Doktor lelepleződik; a Szerkesztő  pontos információkat kap a két utazó kilétéről, mert Adam, a hülye, az új implantátumával belépett a rendszerbe, hogy leolvassa onnan a jövő találmányait, de minden info, ami a fejében volt, bekerült a rendszerbe. Bravó, Adam.

Cathica eközben felfedezi, hogy a Szerkesztő szobájának közelében van még egy adatközpont, és beindítja a rendszert. A Doktor és Rose már majdnem agyhalott lesz, de Cathica átállítja a hőmérsékleti szabályzót, ezzel megszünteti a fagyközeli állapotot, ami eddig életben tartotta a hatalmas Jabbát vagy mit. A Szerkesztő megpróbál elmenekülni, de Suki zombija fogva tartja őt, miközben a Doktor, Rose és Cathica időben lelépnek. A Jagrafess meg szétpukkan. A TARDIS legénysége ezután lelép, és Cathica kezébe adják a cselekvés fontos feladatát, aki kicsit megijed ugyan, de hát elég strapabíró lány, biztos sikerülni fog neki. A TARDIS Adam szüleinek otthonában jelenik meg újra, ahol a Doktor kedvenc, univerzális csavarhúzóját használva szétrobbantja az üzenetrögzítőt. Adam megkéri a Doktort, hogy vegye vissza a legénységbe, mert ott a fejében az a bájos implantátum, amivel nem létezhet ebben a világban túl sokáig észrevétlenül, de a Doktor kérlelhetetlen, és figyelmezteti Adam-et, hogy jobb, ha meghúzza magát, nehogy kiderüljön, milyen ostoba fickó is valójában. A TARDIS elhúz, de Adam mamája hazajön, és bizony, kiderül, hogy valami nem stimmel a kicsi fiával…

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!