Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Apák napja

Apák napja

Bubu  2006.03.25. 14:23

A nyolcadik rész tartalma

Rose látni akarja azt a napot, amikor az édesapja meghalt, mivel sosem találkozhatott vele, ezért megkéri a Doktort, vigye oda. A Doki beleegyezik , és 1987. november 7-én  landolnak a Földön. Rose és a Doktor szemtanúja lesz, ahogy a lány édesapja, Peter Allan Tyler kiszáll a kocsiból, elüti egy autó és szinte azonnal meghal. Rose oda akar menni hozzá, hogy ne haljon meg egyedül, de képtelen megtenni. Később azonban újra megkéri a Doktort, hogy hadd tegyen még egy próbát, aminek a férfi nem örül, de eleget tesz a kérésnek. Ott találják magukat újra, és meglátják saját, korábban érkezett önmagukat. Rose azonban most odarohan az apjához, és megmenti az életét. Peter így életben marad, és hazaviszi magával Rose-t és a Doktort, miközben nagyon furcsállja, hogy ezt a különös lányt valahogy közel érzi magához.

A Doktor őrülten mérges, és valószínűnek tartja, hogy az idő szövete valamiképpen megsérült. Sejtése helyes; a város többi részében furcsa dolgok történnek: az emberek hirtelen eltűnnek, többek között Mickey Smith (igen, ez a Miki barátunk kiskorában) édesanyja is, és Miki hirtelen egyedül találja magát egy korábban zsúfolt játszótéren. Mialatt a Doktor mérgesen a TARDIS felé indul, eltökélve, hogy most aztán tényleg otthagyja Rose-t, aztán boldoguljon a csajszi, ahogy akar, Pete elviszi Rose-t az esküvőre, amire hivatalos. Rose aztán találkozik Jackie-vel, saját édesanyja fiatalkori önmagával, aki csúnyán összevész Pete-el, megvádolva a férfit, hogy már megint nőzik. Rose kénytelen ráébredni, hogy édesanyja és édesapja a legnagyobb problémahalmaz közepén voltak akkoriban, mikor Pete meghalt. Rose ettől kiborul, hiszen összetörnek az álmai.

A Doktort kellemetlen meglepetés várja: a TARDIS szimpla rendőrbódévá változott, belül üres, és valami fura, rémítő figyeli őt fentről. A Doktor azonnal kapcsol, és Rose az első gondolata. Tudja, hogy a lány veszélyben van. A férfi épp akkor ér oda a templomhoz, mikor egy idegen szörny épp testet ölt a vendégsereg feje fölött, és elrabolja az örömapát meg a tiszteletest. A Doktor a többi vendéget a templomba menekíti. Az idegen lények magyar nevét nem tudom, de angolul Reapers-nek hívják őket, ami kb annyit tesz, hogy tisztogató, arató – magyarul a halál küldöttjei :D Na, ezek azért vannak, mert amikor megsérül az idő szövete, ezek megtisztogatják a „sebet” az időparadoxont okozó lényektől, hogy újra helyreálljon a rend. A szárnyas halálosztók fordított sorrendben szabadulnak meg mindentől, ami az utukba kerül: először a bolygón létező legújabb teremtményeket és dolgokat semmisítik meg, magukat az embereket, és aztán szép lassan az egész bolygót megölik. London és az egész Föld csupán egy üres héj mostanra, ahol túlélők egyedül ilyen elzárt helyen vannak, mint a Doktor kis csapata is.

A templom belsejében Pete rájön, ki is az őt megmentő ifjú hölgy valójában, és azt is kideríti, hogy valójában meg kellett volna ma halnia. A Doktor észreveszi, hogy a TARDIS kulcsa világít, ami azt jelenti, hogy az űrhajó még valahol, valahogyan létezik, és visszahívja a szerkezetet. Rose eközben boldog pillanatokat él át az apjával, és Jackie is ráébred, ki is a lány valójában. Azonban a Doktor minden figyelmeztetése ellenére Rose megérinti csecsemőkori önmagát, és ezzel legyengíti az idő szerkezetét – a szörnyek áttörnek az épület falain, és elpusztítják a Doktort.

Rose elkeseredik, mert az egész világvégét ő okozta és a Doktor halála is a lelkén szárad. Peter, Jackie és Rose utolsó perceiket együtt akarják tölteni, és eközben Pete rájön, ha ő ma meghalt volna, ez az egész kavarodás semmivé lenne. Összeszedve bátorságát kirohan az utcára, ahol a kocsi, amelynek el kellett volna ütnie őt, azóta is ott köröz, és eléveti magát. Rose odafut, és az apja a karjai között hal meg – úgy, ahogy Rose eredetileg is szerette volna. A Föld hirtelen újra benépesül, és a Doktor is újra megjelenik, Rose legnagyobb örömére, az idegen lények pedig eltűnnek. A Doktor és Rose észrevétlen marad a többiek számára és távoznak, senki sem emlékszik már a szörnyekre és a lejátszódott borzalmakra. Az idő útjai azonban kifürkészhetetlenek: Rose és Jackie története kicsit másképpen alakul, hiszen Pete hősiesen feláldozta magát, hogy megmenthesse lánya és az egész emberiség életét.

 

Tanács: papír zsebkendő nélkül senki ne üljön le ez elé az epizód elé, mert ezen tuti bőgni fognak még a kőszívűek is.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!