Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : A nagy durranás

A nagy durranás

Bubu  2006.03.31. 22:13

A tizenegyedik rész tartalma

A mai Cardiff a színhelye az ún. Blaidd Drwg (imádom a wales-it:D) projektnek, ami egy hatalmas atomreaktor megépítését célozná Cardiff kellős közepén, a Cardiff Vár helyén. Amikor az egyik vizsgálatban résztvevő tisztviselő túl közel kerül az igazsághoz, kiderül, hogy a polgármester nem más, mint Margaret Blaine, az utolsó életben maradt Slitheen túlélő, aki A Doktor egyik ellensége.

Mickey is megérkezik a városba, hogy talákozzon az űrhajó utasaival. Rose útlevelét hozza el, és a négy utazó pár felhőtlen órát tölt együtt. Ez azonban nem tart sokáig, mert a Doktor felfedezi Margaret nyomait.

Margaret nem öli meg Cathy Salt-ot, az egyik helyi újságírót, amikor az kínos kérdéseket tesz fel a projektről; Margaret eddig nem látott, érzelmes oldalát mutatja felénk. Mégis, mikor a Doktor és társai megjelennek, hogy elfogják, menekülni próbál, de a Doktor okosabb nála. (kinél nem??) A nőt a TARDIS fedélzetére viszik, amivel vissza akarják vinni a Raxacoricofallapatorius bolygóra. De Margaret elmondja, hogy halálbüntetés várja otthon. A TARDIS kénytelen várakozni, mert az egyik törésvonalból energiát tölt fel. Margaret közli, hogy éhes, mire a Doktor elviszi egy utolsó vacsorára.

Jack eközben a Margaret irodájában talált „szörfdeszkát” (egy tárgy, amivel rengéshullámokat lehet meglovagolni, és azokon utazni) vizsgálja, Mickey és Rose pedig eltölt egy kis időt együtt. Mickey tájékoztatja Rose-t, hogy mással randizik, de még egy utolsó esélyt akar adni a dolgaiknak. Margaret eközben a Doktornak könyörög az életéért, majdnem meggyőzően.

A törésvonal hirtelen megnyílik és Margaret kihasználja a helyzetet: átveszi a TARDIS fölött az uralmat. De a TARDIS szíve megnyílik, és Margaret belenézve kívánsága teljesülését látja: visszaváltozik tojássá, azaz gyermekké. A Doktor és csapata elhatározza, hogy visszaviszik a tojást Margaret bolygójára és rábízzák egy rendes családra, ahol a nő újrakezdheti életét.

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!