Doctor Who - Ki vagy, Doki?
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Menü

Archívum David Tennant GuestBook

 

 

 

2005 epizód kalauz
2005 epizód kalauz : Gonosz farkas és Csata után találkozunk

Gonosz farkas és Csata után találkozunk

Bubu  2006.04.22. 00:04

A tizenkettedik és tizenharmadik rész tartalma

A Doktor kisebb amnéziával ébred, ami nem az előző nap elfogyasztott koktélok eredménye, mint ez később kiderül. Sok koktélnak kellett volna lenni ahhoz, hogy a ellenállás nélkül a Big Brother házba hurcolják, ugyanis ott tér magához kedvenc személyes hősünk. Rose sem járt jobban, ő a Leggyengébb Láncszem című produkcióba kerül, de nem igazán úgy működnek a dolgok, ahogy ő emlékezett rá. Most egy robot vezeti a műsort, neve Anne Droid (ami azért vicces, mert a híres brit műsorvezetőt Anne Robinsonnak hívják) Jack a Mit ne viseljünk futurisztikus verziójába kerül, anyáskodó robotok közé, akik mindenáron új külsőt szeretnének neki kölcsönözni. Ismétlem, mindenáron.

De hamarosan a Doktor is ráébred, hogy a dolgok igen rossz fordulatot vettek. Az igazi döbbenet akkor éri, mikor a ház egyik lakóját nem szimplán kiküldik a való világba, hanem dezintegrálják, akárcsak a Leggyengébb Láncszemben. Lynda, az egyik lakó csatlakozik a Doktorhoz, amikor az kitör a házból. Felfedezik, hogy egy űrállomáson vannak, amit Játék Állomásnak hívnak (nagyon ötletesen), ami korábban az ötös állomás volt, ahol száz évvel ezelőtt a Doktor megmentette az emberiség fenekét, de úgy tűnik, nem sok sikerrel.  Ehelyett a reality tévé ami meghatározza az emberek életét, nem pedig a Föld aranykorának megteremtése. Na, így dolgozzon az ember az ilyenekért.

Rose az életéért harcol, mert társa, Rodrick végig segíti őt, hogy aztán vele kelljen párbajoznia és könnyedén nyerhessen. Ezalatt az öltöztető robotok megpróbálják megölni Jack-et, de ő kitör, és isten tudja honnan, még egy fegyvert is elővarázsol (megjegyzés: ne akarjuk tudni, hogy honnan). Így aztán összefut Lyndával és a Doktorral. A Doktor arra is rájön, hogy az állomást a Gonosz Farkas Társaság irányítja, és hirtelen rádöbben, hogy hetek vagy hónapok óta játszik vele valaki.  Megpróbálják megtalálni Rose-t, de mire eljutnak hozzá, a lány veszít és a Doktor szeme láttára dezintegrálják.

A Doktort letöri Rose elvesztése, és társaival együtt elfogják, de aztán kiszabadulnak és az 500. emeleten kötnek ki, ahol számítástechnikusok dolgoznak és egy titokzatos nő, akinek a fejére elektródák vannak erősítve, és ő az úgynevezett Irányító. Egy napkitörés során az Irányító elmondja a Doktornak, hogy ő hozta ide őt és a társait, hogy küzdejenek meg az őt irányító lényekkel, akik az igazi okozói annak, hogy az emberiség sorsa ilyen rossz irányba fordult. Jack megtalálja a TARDIS-t és felfedezi, hogy a dezintegrátor sugarak tulajdonképp transzformátorsugarak – olyan teleportálási technika részei, melyek a pórul járt játékosokat a naprendszer széléhez irányítják.

És ekkor a meglepett Rose hirtelen rádöbben, hogy ennek a nagy és hosszú játszmának az irányítói nem mások, mint a Doktor ősellenségei, a Dalekek.

A Doktor újra szembenéz a Dalek-haddal, miközben Rose életéért harcol. Ő és Jack a TARDIS-t a Dalek hajó közepére transzportálják, ahol aztán fogják Rose-t és hazaviszik, de csak azután, hogy min jól megnézik a Dalek Császár képét maguknak. A Császár elmondja a meglepett Doktornak, hogy ő túlélte az Idők háborúját és az emberiséget használta fel, hogy újjáépítse a Dalek fajt. Csak mostmár a Dalek fővezír azt képzeli, hogy ő egy isten (kinézetre semmiképp, ezt állíthatom).

A TARDIS visszakerül a játékállomásra, ahol a Doktor rájön, hogy létre tud hozni egy olyan fegyvert, ami biztosan elpusztítja a Dalek sereget. Jack eközben ellenállsát szervez a sereg megfékezésére. Miközben harcosan szervezi kis seregét, a Doktor visszaküldi Rose-t a TARDIS-szal az időben, hogy Jackie Tylernek tett ígéretét betartsa: vigyáz a lányára. Rose vigasztalhatatlan, Jackie és Mickey vigasztalja, de a lány rádöbben, hogy vissza kell mennie az ő Doktorához bármi áron.

A Dalek Császár rájön arra, mit tervez a Doktor: egy energiaimpulzussal nemcsak a Dalekek, hanem az egész emberiség kiirtását kockáztatja. A Doktornak döntenie kell. Ezalatt Jack és egy kisebb lázadó csoport megpróbálja megállítani az őket lerohanó sereget. Sajnos, a dalekek az erősebbek, és megölnek mindenkit, Jack-et is, többek között.

Eközben Rose és Mickey a helyi játszótéren felfedezik, hogy a pálya aszfaltjára ez van írva: Gonosz Farkas. Rose rádöbben, hogy ez egy üzenet. Újra akarja indítani a TARDIS-t, mégpedig úgy, hogy felnyitja a TARDIS gépházának tetjét, hogy belenézzen annak a szívébe. Jackie rájön, hogy ha meg akarja tartani a lányát, most segítenie kell és el kell engednie. Rose-t tehát előreküldik az időben.

Rose belenéz a TARDIS szívébe és magába szippantja az időspirált. Amint megérkezik, bevallja, hogy ő a felelős a Gonosz Farkas jelekért, mert szétszórta azokat térben és időben, hogy figyelmeztesse magát és visszatérjen a Doktorért. Szinte isteni erővel bír mostmár, átért téren és időn, és teljesen elpusztítja a Dalek sereget valamint visszaadja Jack életét, de mielőtt az időháló teljesen magába szippantaná, a Doktor megcsókolja, és ezzel átveszi az energiát magába. Aztán visszaküldi az energiát az Időhálóba, de nem minden sebesülés nélkül…

Ahogy a TARDIS újra útra kel, a Doktor szervezete furcsa változáson megy át. Rose tehetetlenül nézi, amint a Doktor elbúcsúzik tőle és elkezd egészen új testet ölteni…

 

Doctor Who is copyright © by the British Broadcasting Corporation.
No infringement is intended upon the rights of the BBC.

© DOCTORWHO.GPORTAL.HU 2006-2015


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!